Domotica voordelen

Wat is nu eigenlijk domotica en wat mag ik verwachten?

1. Voor alle leeftijden

Misvattingen

Zo ingewikkeld!

Smarthomes weken soms de perceptie dat het ingewikkeld en moeilijk is. Niets is echter minder waar. Het hele idee achter een domotica systeem is juist alles vereenvoudigen om het comfort en gebruiksgemak van de bewoner te vergroten.

Zoveel opties dat ik de bomen door het bos niet meer zie!

Het is heel belangrijk dat jouw domotica installateur inspeelt op wat voor jou belangrijk is. Wij bezorgen jou enkel die toepassingen waar je om gevraagd hebt. Op maat, volgens jouw behoefte.

Kinderspel!

Vaak zien wij installaties waar het veel te ver gezocht wordt: te veel schakelaars, teveel functies, waardoor de gebruiker als het ware een handleiding nodig heeft om in zijn eigen woning het licht aan te steken.

Niets van dat bij Watson&Volts! Onze filosofie is: als een kind het niet kan bedienen, dan is het niet goed!

Wanneer je van die basis vertrekt, dan bekom je een domotica systeem dat niets anders dan plezier en comfort biedt aan zijn gebruiker.

Domotica voordelen

2. Wat is Domotica - Smarthome

Bediening

Wat Smarthomes zo verschillend maakt van een traditionele elektriciteitinstallatie is vooral de bediening. Bij een Smarthome of domotica systeem (beide betekenen hetzelfde) kan men b.v. de verlichting niet alleen bedienen aan de schakelaar, maar ook op de Ipad, smartphone, pc… Hetzelfde geldt voor alle toegevoegde componenten zoals verwarming, videofoon, muziek, alarm en ga zo maar door.

Flexibel

Een groot verschil met een traditionele installatie, is de bekabeling bij een domotica installatie. Daar waar bij een traditionele installatie alle elektrische bedrading naar de schakelaar gaat en dan naar de lamp, gaat bij een domotica installatie alle bedrading van schakelaar en lamp rechtstreeks naar de elektriciteitskast.

Het voordeel daarvan is dat de verbinding tussen de schakelaar en het lichtpunt softwarematig wordt gemaakt, en dus kan worden aangepast via de app.

Voorbeeld:
Telkens je de verlichting in de living aan wilt doen, mis je je van schakelaar. Met de domotica app kan je zelf de schakelaar wijzigen naar een andere schakelaar zodat uw gebruiksgemak groter wordt.

3. Waarom heb ik dit nodig?

Controle

Je bent het vast al eens tegengekomen: je bent vertrokken uit huis en je twijfelt: staat de poort nog open? Is het licht uit? Staat de verwarming nog aan?

Dit zijn allemaal zaken waar domotica de oplossing op biedt. Je krijgt controle over uw woning, ook al ben je er zelf niet.

Maar het gaat verder dan dat. Iedereen heeft bepaalde gewoontes bij het toekomen en vertrekken van de woning. Handelingen die iedere keer worden herhaald, zoals de verwarming hoger zetten en verschillende lampen aan zetten, bij domotica maken we hiervoor een “sfeer”-knop.

Met één druk worden al deze wensen samen uitgevoerd.

Maak in de app uw eigen“ sfeer”-knop(pen):

  • Welkom (alles aan)
  • Huis verlaten (alles uit)
  • Alarm (alles uit en na 20sec gaat het alarm in werking)
  • Movie (creëer met één knop de juiste sfeer om gezellig een film te kijken)

4. Hoe werkt het juist?

Toegankelijk

Wanneer het domotica systeem in uw woning is geïnstalleerd, werkt alles zoals bij een normale huisinstallatie. Dankzij een applicatie die u gratis kan downloaden in de app store, heeft u, dmv een persoonlijke login en wachtwoord, toegang tot de bediening van uw woning.

Veiligheid

Vaak krijgen wij de vraag hoe veilig Smarthomes zijn tegen hacking. Het antwoord varieert een beetje per fabrikant, maar het Larnitech systeem waarmee Watson&Volts werkt heeft een 3-stappen-veiligheidssysteem:

  1. login + code
  2. veiligheidssleutel
  3. encryptie (AES256 Deze gebruiken banken ook voor hun app)

Heel veilig dus!

domotica installateur

5. Wat onderscheidt Watson&Volts?

Uniek Systeem, aanpak en ervaring

Heel veel van de gekende systemen hebben een gemeenschappelijk nadeel: ze laten heel weinig aanpassingen toe door de eindgebruiker. De kleinste aanpassing vraagt een dure programmeur.

Wij, bij Watson&Volts, dachten: dit is niet meer van deze tijd! De eindgebruiker moet zelf de benamingen, icoontjes en sferen kunnen aanpassen op een heel eenvoudige manier. Daarom kozen wij voor het Larnitech Smart-Home systeem. Een verademing voor iedereen die met domotica in aanraking komt!

Kom het ontdekken in onze Showroom

 

Onze specialiteit!

Watson&Volts heeft 6 jaar geleden de bewuste keuze gemaakt om van domotica onze specialisatie te maken. Bij ons is domotica meer dan een woord op de camionettes. Alles binnen Watson&Volts staat in het teken van die fantastische ervaring die je met domotica zal beleven. Van verdeelkasten die we vooraf bouwen, tot de klantenopleidingen die we geven bij oplevering.